
Σπουδαστές Σεφ: παρασκευή τριών νέων πιάτων
Στα εργαστήρια μαγειρικής της εβδομάδας που πέρασε, οι σπουδαστές Σεφ ασχολήθηκαν με την παρασκευή τριών βασικών πιάτων: χοιρινό μπρεζέ, μοσχάρι γκιούλμπασι και κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Οι εκπαιδευτές Σεφ παρουσίασαν αρχικά τις τεχνικές για την σωστή προετοιμασία κάθε συνταγής, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το σωστό σοτάρισμα, το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία και τον συνδυασμό των υλικών.
Οι σπουδαστές χωρίστηκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους εφάρμοσαν τις τεχνικές στην πράξη. Κάθε ομάδα ανέλαβε την παρασκευή των πιάτων, δίνοντας έμφαση στην οργάνωση, στον σωστό χρόνο μαγειρέματος και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της κουζίνας.
Η διαδικασία αυτή βοήθησε τους σπουδαστές να κατανοήσουν τις διαφορές ανάμεσα στις μεθόδους μαγειρέματος αλλά και την σημασία της συνεργασίας μέσα στην κουζίνα.


