Εργαστήριο Μαγειρικής: Παρασκευή burger, φιλέτου μοσχάρι και χοιρινής πανσέτας
Στο εργαστήριο Μαγειρικής Τέχνης της εβδομάδας που πέρασε, οι σπουδαστές Σεφ ασχολήθηκαν με μια σειρά από παρασκευές, εφαρμόζοντας τεχνικές που τους είχε αναλύσει ο Σεφ σε προηγούμενα μαθήματα. Παρασκεύασαν Αμερικάνικο burger με χειροποίητη μαγιονέζα και μπιφτέκι, φιλέτο μοσχάρι και πατάτες με καρότα γλασέ. Παράλληλα οι σπουδαστές ασχολήθηκαν με την παρασκευή χοιρινής πανσέτας, συνοδευόμενη από την δική τους BBQ σως και πουρέ καρότου .
Ο Σεφ καθοδήγησε τους σπουδαστές σχετικά με τις σωστές τεχνικές ψησίματος του μπιφτεκιού και του μοσχαριού, την δημιουργία σταθερής μαγιονέζας, τον γλασαρίσμα λαχανικών, την παρασκευή BBQ σως από την αρχή και την σωστή υφή του πουρέ καρότου. Οι σπουδαστές χωρίστηκαν σε ομάδες και εκτέλεσαν μόνοι τους όλες τις παρασκευές με την βοήθεια των εκπαιδευτών τους.
Επίσης, στο εργαστήριο της Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας οι σπουδαστές ασχολήθηκαν με την παρασκευή των brioche ψωμιών που χρησιμοποιήθηκαν για τα burger. Μάθανε τις βασικές αρχές της ζύμης των brioche, το σωστό χρόνο ζυμώματος, την ωρίμαση και το ψήσιμο της, ώστε να πετύχουν αφράτα και γευστικά ψωμάκια επαγγελματικού επιπέδου.
Η όλη διαδικασία πρόσφερε στους σπουδαστές Σεφ σημαντική πρακτική εμπειρία και τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα τον συνδυασμό αρτοποιίας και μαγειρικής σε ένα ολοκληρωμένο πιάτο.



