Η ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση στην οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Ο επαγγελματίας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)», εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.
Είναι υπεύθυνος για:
- Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
- Την υγιεινή των τροφίμων.
- Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
- Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
- Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
- Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
- Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
- Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
- Την εφαρμογή αρχών κοστολόγησης.
- Την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας.
Τομείς απασχόλησης:
O απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» μπορεί να εργαστεί σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, οποιασδήποτε μορφής και δομής, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.
Course Features
- Lectures 0
- Quizzes 0
- Duration Lifetime access
- Skill level All levels
- Students 0
- Assessments Yes






